VIJESTI

DOBOJ Preduzeću nezakonito obezbijedila 428.214 KM

Saopštenje CJB

Srna

30.5.2016

Policija iz Doboja podnijela je izvještaj Okružnom tužilaštvu protiv žene čiji su inicijali J.I. iz Šamca zbog sumnje da je kao odgovorno lice preduzeća "Ilidža kompani" Šamac pribavila protivpravnu imovinsku korist preduzeću u ukupnom iznosu od 428.214 KM, neistinito prikazujući količinu eksploatisanog šljunka. 

Za prijavljenu postoji osnov sumnje da je od početka 2012. do kraja 2014. godine sačinila isprave neistinitog sadržaja kojim je neistinito prikazala stanje i kretanje novčanih sredstava i rezultate poslovanja ovog akcionarskog društva, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Doboj. 

Prilikom prijava količine eksploatisanog šljunka i obračuna vodne naknade po metru kubnom izvađenog materijala, koje je dužna jednom mjesečno podnositi Javnom preduzeću "Vode Srpske" Bijeljina, ona je prikazala 18.968 metara kubnih eksploatisanog šljunka iz vodotoka rijeke Bosne. 

Na osnovu podataka Uprave za indirektno oporezivanje BiH i dokumentacije akcionarskog društva, inostranim i domaćim kupcima u navedenom periodu prodato je ukupno 134.974 metara kubnih šljunka.

"Za utvrđenu razliku od 116.006 metara kubnih izvađenog šljunka koja nije prijavljena i na koju nije obračunata i plaćena vodna naknada u ukupnom iznosu od 174.009 KM, prijavljena J.I. uskratila je sredstva koja predstavljaju javni prihod, za koliko je oštećen budžet Republike Srpske, a za `Ilidža kompani` Šamac pribavljena protivpravna imovinska korist", navedeno je u saopštenju.

Prodajom protivpravno izvađenog šljunka od 115.997 metara kubnih, koji je u navedenom periodu eksploatisan bez odobrenja i ugovora, privredno društvo pribavilo je protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 254.205 KM, čime je J.I. preduzeću pribavila protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 428.214 KM.  

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.