VIJESTI

Dodik: Sanjamo da budemo jedinstveni dio s maticom Srbijom i to ćemo ostvariti

Predsjednik RS tokom svečane akademije u povodu dana RS

Avaz.ba

9.1.2017

Sanjamo da se pripojimo i budemo jedinstveni dio zajedno s maticom Srbijom, izjavio je večeras u Banjoj Luci predsjednik RS-a Milorad Dodik, na svečanoj akademija, u povodu dana RS, koji je neustvanim osporio Ustavni sud BiH.

Taj san, ustvrdio je, bit će jednog dana ostvaren.

- Ovih 25 godina formiranja RS bilo je upečatljivo još po nečemu. Branili su nam da sanjamo. Odnosno branili su nam da kažemo šta sanjamo. A kao oni to nisu znali, da se naš san uporno obnavlja i da će jednog dana biti ostvaren. Tu se ništa nije promijenilo - naveo je Dodik.

Bez obzira na zabrane da se to sanja i da postoji RS, kazao je, Srbi imaju pravo da sanjaju i bit će to što hoće.

Ističući da zna da je RS "trn u oku mogima", dodao da stoga niko ne može biti neupućen, već da političari moraju da vide probleme i daju rješenje i da RS "zbog navijačkoj odnosa" NATO saveza nije spremna da se uputi ka tom vojnom savezu i zagovarat će vojnu neustralnost.

Dodik je ponovio da će RS, koju je nazvao "časnom teritorijalnom državnom organizacijom" nastaviti da slavi svoj dan te da će nastaviti saradnju sa Srbijom i Rusijom, te Kinom te želi da obnovi veze s novom američkom admnistracijom.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.