VIJESTI

U CJB Zvornik zaposleno svega 38 Bošnjaka

Nedim Čivić pokrenuo pitanje o nacionalnoj strukturi

Fena

22.1.2017

Iako je Zvornik drugi grad u Republici Srpskoj po broju bošnjačkog stanovništva, u Centru javne bezbjednosti Zvornik zaposleno je svega 38 Bošnjaka.

Pitanje o nacionalnoj strukturi u ovom centru zatražio je od ministra unutrašnjih poslova RS-a Dragana Lukača poslanik Koalicije „Domovina“ u Narodnoj skupštini RS-a Nedim Čivić (SDA).

U odgovoru je navedeno da u Centru javne bezbjednosti Zvornik ima 481 zaposleni, od kojih  je najviše Srba - 431, dok je Bošnjaka 38 te dva Hrvata i dva radnika koja su se izjasnila kao ostali.

Resorni entitetski ministar je kazao da u ukupnom rukovodećem kadru na četiri radna mjesta su raspoređeni Bošnjaci - komandir, zamjenik komandira, pomoćnik komandira i šef smjene.

-Unutrašnja organizacija i sistematizacija radnih mjesta u Centru javne bezbjednosti Zvornik nije završena i u narednom periodu će određen broj pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske bošnjačke nacionalnosti biti raspoređen na rukovodeće pozicije u Centru u skladu sa stručnom spremom, činom i radnim iskustvom – obećao je Lukač na Čivićevo pitanje zašto na rukovodećim pozicijama unutar ovog centra nema Bošnjaka i Hrvata.

Policijska stanica je 8. augusta prošle godine formirana kao Centar javne bezbjednosti Zvornik, nakon što je dosadašnja općina dobila status grada.

Podaci entitetskog Zavoda za statistiku pokazuju da nakon Prijedora, Bošnjaka u RS-u ima najviše u Zvorniku i to 16.775.

Međutim, po podacima Agencije za statistiku BiH, u Zvorniku je popisano 19.855 Bošnjaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.