NOVI DACIA DUSTER

Novi Dacia Duster - više Duster nego ikad

Ovaj model je osvojio više od 30 nagrada širom svijeta, uključujući priznanja za sigurnost, dizajn i ekonomičnost

Novi Dacia Duster - više duster nego ikad. Dacia Duster

Marketing

20.5.2024

Od svog lansiranja 2010. godine, Dacia Duster je postao sinonim za pouzdanost, pristupačnost i nevjerojatne terenske sposobnosti. S preko 2 miliona prodanih jedinica širom svijeta i prisutnošću u više od 44 zemlje, uključujući i Bosnu i Hercegovinu, Dacia Duster je osvojio srca privatnih i poslovnih kupaca.

Historija i uspjeh vozila Dacia Duster

Od prve generacije do danas, Dacia Duster je doživio značajne inovacije kroz svoje dvije generacije i dva redizajna. Svaka nova verzija donijela je poboljšanja u dizajnu, tehnologiji i performansama. Duster je nagrađivan za svoj izuzetan omjer cijene i kvalitete, s brojnim priznanjima za najbolji SUV u svom segmentu. Ovaj model je osvojio više od 30 nagrada širom svijeta, uključujući priznanja za sigurnost, dizajn i ekonomičnost.

80 posto kupaca marke Dacia ponovno kupuje neki Dacia model

Dacia Duster je globalni fenomen, a njegova popularnost nije zaobišla ni Bosnu i Hercegovinu. Ovaj model je izuzetno dobro prihvaćen kako među privatnim kupcima, koji cijene njegovu pristupačnost i pouzdanost, tako i među poslovnim korisnicima, koji ga često biraju za flotna vozila zbog njegove svestranosti i sposobnosti za sve terene. 

Novi Dacia Duster - više duster nego ikad. Dacia Duster

Ovom uspjehu svjedoči i činjenica da je lojalnost kupaca brendu Dacia u Njemačkoj čak 20% iznad prosjeka autoindustriji i iznosi 80%, prema studiji koju je provela platforma DataForce. „Dacia privlači kupce koji se stalno vraćaju, što gotovo nikome drugom ne polazi za rukom“ izjavio je Marc Odinius, izvršni direktor Data Force-a.

Potpuno novi vanjski i unutarnji dizajn

Novi Dacia Duster - više duster nego ikad. Dacia Duster

Još više Duster

Nova generacija Dacia Duster donosi uzbudljive novosti koje će dodatno učvrstiti njegovu poziciju na tržištu.

Novi Dacia Duster, baziran na CMF-B platformi kao i modeli Logan, Sandero i Jogger, zadržao je slične dimenzije kao i prethodnik. Dužina mu je sada 4,34 metra, što je samo 2 mm više, dok je širina ostala gotovo ista sa 1,81 metar. Visina vozila smanjena je sa 1,69 na 1,66 metara, a međuosovinski razmak sada iznosi 2,66 metara, što je blago smanjenje u odnosu na prethodnih 2,67 metara.

Udaljenost vozila od tla (klirens) je 20,9 cm kod verzije s prednjim pogonom (4x2) i 21,7 cm kod verzije s pogonom na sve točkove (4x4), što mu omogućava zadržavanje dobrih terenskih sposobnosti. Prostor za putnike ostao je na nivou prethodnog modela, dok prtljažnik zadržava kapacitet od 472 litra. Uz dodatak dvostrukog dna i odjeljaka za organizaciju tereta, praktičnost prtljažnika je unaprijeđena.

Novi Dacia Duster - više duster nego ikad. Dacia Duster

LPG, blagi hibrid i hibrid pokreću novi Duster

Nova generacija Dacia Dustera više ne nudi dizelske motore. Umjesto toga, kupci mogu birati između nekoliko benzinskih motora. TCe motor sa 130 KS dolazi sa 48V blagim hibridnim sistemom, dostupan u verzijama sa pogonom na prednje ili sve točkove i sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem. Snažnija opcija je hibridni motor sa 140 KS, prvi put predstavljen na modelu Jogger, koji dolazi sa automatskim mjenjačem. Također je dostupna ECO-G verzija, koja koristi benzin i plin, sa snagom od 100 KS, a ovaj dvogorivni motor je preuzet iz prethodne generacije.

Moderni i funkcionalni multimedijski sistemi

Unutrašnjost novog Dustera donosi pravu promjenu. Otvaranjem vrata, uočava se novi dizajn volana, blago "odrezan" na vrhu i dnu. Po prvi put, kupci mogu odabrati digitalnu instrument ploču s dijagonalom od 7 inča, koja je dostupna od nivoa opreme Expression. Osnovni model dolazi s klasičnim analognim instrumentima. Verzija Essential donosi uz analogne instrumente i Media Control sistem, koji uz aplikaciju Dacia Media Control, pretvara vozačev mobitel u multimedijalni sistem.

Novi Dacia Duster - više duster nego ikad. Dacia Duster

Praktičnost i Svestranost

Duster je dizajniran za lako korištenje u svakodnevnom životu, s velikim prtljažnim prostorom (do čak 594 litra) i brojnim praktičnim rješenjima za pohranu. Njegove terenske sposobnosti ostaju neupitne, s poboljšanim ovjesom i boljim upravljanjem na svim vrstama terena.

Novi Dacia Dusteru donosi inovativan sistem za pričvršćivanje, Youclip, koji omogućuje korisnicima da jednostavno prilagode unutrašnjost vozila prema svojim potrebama. Ovaj sistem uključuje više tačaka za pričvršćivanje postavljenih na strateškim mjestima unutar vozila, što omogućuje sigurno pričvršćivanje različitih dodataka.

Početak prodaja u Bosni i Hercegovini

Prve količine novih modela Dacia Duster u našoj zemlji očekuju se idući mjesec kada će biti poznate i cijene. Do tada posjetite službenu stranicu Dacia u BiH na www.dacia.ba i budite prvi koji će saznati najnovije vijesti o novom modelu Dacia Duster prijavom na novosti

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.