KOLUMNE

MINUTA: ISIL i opasna podmetanja

Piše: Bakir Hadžiomerović

7.2.2018

Da se odmah razumijemo, Deklaracija Skupštine Kantona 10 u kojoj se bez ijednog dokaza ukazuje na „stvaranje bošnjačkog islamskog kalifata u srcu Evrope“ jeste netačna, odvratna i, na koncu, opasna.   

Lišena minimuma zdravorazumske logike, a suštinski utemeljena na šagoljevskom propagandnom naslijeđu, optužujuća uvreda što su je zastupnici stranaka s hrvatskim predznakom iz Livna poslali svojim bošnjačkim susjedima, direktni je napad na mir i suživot u ovom gradiću.

Ipak, autorstvo nad tim malignim spinom gdje se čitav jedan evropski narod kolektivno konektuje na ISIL i terorizam, pogrešno bi i glupo bilo fakturisati livanjskim HDZ-ovcima. Uostalom, da li još neko normalan vjeruje kako mašta i „komunikacijsko vizionarstvo“ lokalnih intereždžija i zapuštenih radikala na gemištu dopiru do tih visina?

Nažalost, već predugo se terorizam bošnjačkom narodu podmeće i kreira u samom vrhu hrvatske države. Za kabinetskim stolovima desničarskih jastrebova pozicioniranim od Pantovčaka do Markova trga. Logično, klevetničku matricu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o hiljadama raspojasanih bjelosvjetskih terorista-povratnika ušuškanih širom BiH i na granicama EU, kao zgodnu političku agendu preuzeo je i njen najvažniji bh. izaslanik Dragan Čović.

I uzalud demantiji domaćih i stranih sigurnosno-policijskih agencija da se bošnjački narod i ISIL ni u putu nisu sreli. Džaba dokazi i uvjeravanja da se brutalno i uporno laže. Jer, kako je to lucidno primijetio Emir Suljagić, ko još ozbiljan može i želi pregovarati s „isilovcima“...


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.