BIH

U toku ispitivanje osumnjičenih za zločine u Prijedoru

Tužilaštvo BiH

Srna

18.11.2014

U Tužilaštvu BiH u toku je ispitivanje 12 lica osumnjičenih za ratne zločine počinjene 1992. godine nad žrtvama bošnjačke nacionalnosti na području opštine Prijedor.

Portparol Tužilaštva BiH Adisa Karačić izjavila je da će postupajući tužilac, najvjerovatnije u popodnevnim satima, odrediti da li će i za koga biti predložen pritvor ili određene mjere zabrane.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH jučer su uhapsili 12 lica osumnjičenih za ratne zločine počinjene 1992. godine nad žrtvama bošnjačke nacionalnosti na području opštine Prijedor.

U okviru predmeta osumnjičeno je 18 osoba, a slobode su lišeni Dušan Milunić, Radomir Stojnić, Radovan Četić, Zoran Stojnić, Željko Grbić, Ilija Zorić, Zoran Milunić, Boško Grujičić, Rade Grujčić, Uroš Grujčić, Rajko Grbić i Rajko Gnjatović.

Tužilaštvo je jučer saopštilo da za tri osobe koje se duže vrijeme nalaze van granica BiH slijedi raspisivanje međunarodnih potjernica, dok će jedno lice biti privedeno iz Kazneno-popravnog zavoda Foča. Za drugo lice koje je trebalo da bude privedeno federalni ministar pravde Zoran Mikulić nije izdao potrebnu saglasnost za izvođenje iz Kazneno-popravnog doma Zenica, čime je izvršio ometanje rada pravosuđa i uticao na provođenje istrage protiv navedenog lica, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Osumnjičeni su pod istragom da su od 23. do 28. jula 1992. godine, kao pripadnici Vojske Republike Srpske i policije, te Kriznog štaba, učestvovali u zločinačkom poduhvatu usmjerenom protiv bošnjačkog stanovništva sela Zecovi, opština Prijedor.
 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.