BIH

Donji Vakuf: Kalesijca na putu za Potočare iftarom ugostili Kuprešani

Ramazansko druženje

Ale Kamber

30.6.2016

Pedesetdvogodišnji Mehmed Bašigovac iz Kalesije, borac i RVI, član udruženja Kalesijske Policije 92-95 koji se pješice zaputio iz Bužima ka Potočarima sinoć je konačio u hotelu Vrbas u Donjem Vakufu, a sudbina je htjela da ga u gradu na Vrbasu iftarom ugoste Kuprešani Safet Pilić, vijećnik OV Kupres i Bajro Mešan koji su iftar priredili kao i ranijih nekoliko godina u povodu proučenih hatmi njihovim roditeljima a koje je besplatno kao i uvijek  proučio prusački imam Sakib ef. Began.

"Velika nam je čast bila za sofru u Donjem Vakufu, uz nezaobilaznog ef. Begana, pozvati i ovog hrabrog Kalesijca i družiti se s njim. I meni i mom prijatelju Bajri je ovo jedan od najdražih iftara u životu", kazao je za "Avaz" Safet Pilić, dok se njegov bratić Admir pobrinuo da nam dostavi fotografije sa ovoga zanimljivog ramazanskog druženja ljudi sa sasvim suprotnih krajeva BiH.

basigovac-na-startu-u-buzimu

Bešigovac na startu u Bužimu

Bašigovac je svojim domaćinima Kuprešanima, Pruščanima i Vakufljanima zahvalio na gostopimstvu, da bi nakon toga nastavio dalje prema Potočarima.

Pojasnio je da na put dug 385 km  ide nakon što je usnio san da mu rahmetli supruga Nermina koja je umrla od karcinoma prošle godine u septembru "govori" da krene na Mrš mira od spomen obilježja Izetu Naniću, kojeg je također usnio da mu obećava da će ga pratiti cijelim putem.

Bašigovca će pratiti dovom i u mislima i Kuprešani, Pruščani, Vakufljani i brojni drugi Bosanci i Hercegovci kroz čija mjesta bude prolazio.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.