BIH

Čudo neviđeno

5.7.2017

Portal urbaninfo.net objavio je zanimljivu informaciju. Naime, kako saznaje ovaj portal, ovih dana dešava se „čudo neviđeno“ u petofamilijarnom interesnom krugu okupljenom oko Bakira i Sebije Izetbegović. 

Naime, jedna od pripadnica klana Čampara, Maida, supruga Dubravka Čampare, kompromitovanog tužioca Tužilaštva BiH, protiv kojeg se vodi niz krivičnih istraga, napušta državne jasle i prelazi u advokatske vode. 

Nakon skandalima okončane karijere u Konkurencijskom vijeću BiH, gdje je provela zadnjih 6 godina, odlučila je karijeru nastaviti kao advokat.

Javnosti je poznat slučaj kada je ova vijećnica bez Odluke Vijeća ministara, zasjela u fotelju predsjednice Konkurencijskog vijeća i tako nezakonito svojim potpisom, stavila se u funkciju pojedinih lobija, a u tom vremenu najupečatljiviji su slučajevi bili vezani za sporove telekom operatera i kablovskih opreratera, gdje su predmet bili višemilionski sporovi. 

Nakon što su mediji razotkrili ovaj skandal, prvi rođak njenog supruga Dubravka, Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, je obezbijedio usvajanje, na prvoj narednoj sjednici Vijeća ministara BiH, Odluke o postavljanju Čampare Maide na poziciju predsjednice Konkurencijskog vijeća BiH.

Svi dotadašnji predmeti su nezakonito potpisivani, ali Tužilaštvo BiH u kojem radi njen suprug Dubravko, nije našlo za shodno da istraži ovu flagrantnu nezakonitost i štetu za koja bi mogla nastupiti za BiH u slučaju tužbi nezadoviljnih strana, a koje iznose desetine miliona KM. 

Ostaje da se vidi kako će se neko od Čampara snaći u privatnim vodama i da li će moći uspješno izvršiti transfer sa državnih u privatne jasle. Jedino što je izvjesno, jeste da ovakvih situacija nije bilo u prošlosti i tretirat ćemo ga kao društveni fenomen, piše urbaninfo.net


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.