BIH

Delimustafić nije svjedočio, Radeljaš ostaje u pritvoru

21.7.2017

Iako je bilo najavljeno na današnjem nastavku suđenja Esedu Radeljašu i ostalim optuženim u predmetu "Blok", zbog lošeg zdravstvenog stanja nije svjedočio Alija Delimustafić, prvoosumnjičeni u predmetu "Pravda".

Delimustafić je kazao da zbog bolesti nije sposoban da svjedoči te je iz tog razloga njegovo svjedočenje pomjereno za naredno ročište zakazano za 8. septembar, kada bi se na klupi za svjedoke trebao naći i načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić.

Tako je danas svjedočio Izet Musić, koji je također jedan od osumnjičenih u predmetu Pravda.

On je kazao da je suvlasnik u Minascu, te u još dvije firme koje su u vlastiništvu Delimustafića - Zeus i Ingra.

Musić je u svom svjedočenju naveo da je je njegova firma bila zainteresirana za gradnju na zemljištu koje je predmet optužnice.

- Obratili smo se 2000. godine i tražili da se to zemljište dodjeli Binascu. Oni su u općini držali šest godina papire i pošto nismo politički podobni nismo ni dobili. Zemljište je dodijeljeno Radeljašu, a ja sam pokrenuo upravne sporove - naveo je Musić.

Međutim advokat Eseda Radeljaša doveo je pod upitnik kredibilitet ovog svjedoka, jer je on i ranije osuđivan za određene krivična djela, tačnije prevare.

Pored toga, odlukom Vijeća Kantonalog suda u Sarajevu obijen je zahtjev advokata Kape da se njegovom branjeniku Radeljašu ukine pritvor.

Nakon toga, Kapo je najavio žalbu Apelacionom sudu, s obzirom da, kako je kazao, nema više niti jednog razloga da se Radeljaš nalazi u pritvoru.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.