BIH

Kad supruga uživo izvještava: Direktor OSA-e puši nargilu, redovan je u kafani, voli zapjevati...

E.T.

23.7.2017

Dok u većini normalnih zapadnih država javnost jedva da zna kako šef tajne službe njihove zemlje izgleda, u BiH ni to nije u skladu s demokratskim standardima.


Tako putem društvenih mreža javno, da javnije biti ne može, pjevačica Amela Šehović-Mehmedagić, supruga direktora Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA) Osmana Mehmedagića Osmice, dijeli privatne fotografije zahvaljujući kojima saznajemo da je prvi bh. obavještajac zapravo veliki ljubitelj kafane, pjesme, nargile...


Svi oni koje zanima šta radi prvi čovjek OSA-e mogu to saznati na profilu njegove supruge.


Ima čovjek privatni život i u čemu je problem, očito je logika bračnog para Mehmedagić, pa je tako za njih sasvim normalno da supruga Amela na svom profilu objavljuje čak i statuse o kadrovskim križaljkama u OSA-i, kao i o ostalim informacijama vezanim uz rad te izuzetno važne policijske agencije.


Ali, ako joj muž Osmica i mora pričati na uho, a da mu ona zauzvrat zapjevuši u kafani, mogao je makar skrenuti joj pažnju da to ne objavljuje jer, ako ništa drugo, mogao se zapitati šta bi se desilo u Americi da, naprimjer, supruga direktora CIA-e objavljuje ovakve sadržaje na nekoj društvenoj mreži?!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.