BIH

HSP: Hrvatska opozicija treba imati jednog zajedničkog kandidata

24.7.2017

Hrvatska stranka prava (HSP) smatra da hrvatske opozicione stranke trebaju imati jednog zajedničkog kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Iz te stranke ističu kako je politički korektno i apsolutno prihvatljivo da kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva BiH ispred opozicionih hrvatskih stranaka i civilnog društva te, kako kažu, velike većine nezadovoljnih "običnih" ljudi, predloži HDZ 1990 kao najjača opoziciona stranka.

HSP-u je također prihvatljivo da Hrvati trebaju imati dva kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, i to jednog iz HDZ BiH a drugog iz hrvatskih opozicionih stranaka.

'Pravaši' očekuju od sarajevskih stranaka da predlože Bošnjaka, a da Hrvatima prepuste da izaberu hrvatskog člana Predsjedništva BiH između HDZ BiH i hrvatskih opozicionih stranka. Isto tako očekuju da Bošnjaci odluče o bošnjačkom članu, a Srbi o srpskom članu Predsjedništva BiH.

Iz HSP-a smatraju kako je to jedino normalno i u načelu prihvatljivo za višenacionalnu Bosnu i Hercegovinu, navodi se u saopćenju HSP-a.           

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.