BIH

Studenti iz Njemačke posjetili sarajevski aerodrom

E. T.

24.7.2017

Studenti, od kojih je veliki broj doktoranata i profesora sa Tehničkog univerziteta Darmstadt iz Njemačke, posjetili su Međunarodni aerodrom Sarajevo posjetila. 

S obzirom da je riječ o polaznicima Instituta za promet, koji je podjeljen na tri katedre: cestogradnja, željeznice i projektiranje prometnih veza, poseban interes su iskazali za infrastrukturne projekte, te skoro proširenje Terminala i rekonstrukciju piste na našem aerodromu.


Kako je riječ o jednom od vodećih Univerziteta u Europi na polju građevinarstva, njihov posjet će rezultirati znanstvenim i istraživačkim projektima, koji će nesumnjivo biti od koristi i građevinskim stručnjacima prilikom proširenja sarajevskog aerodroma.

- Proširenje Terminala B posebno je interesantno sa naučnog jer je riječ o izuzetno izazovnom projektu, s obzirom da prilikom izvođenja radova ne smije doći do zastoja u odvijanju avio prometa, odnosno kašnjenja ili eventualnih prekida u radu. Međunarodni aerodrom Sarajevo suradnji sa akademskim institucijama u zemlji i inozemstvu pridaje veliki značaj, te ovaj posjet predstavlja dodatnu potvrdu opredijeljenosti za obostranu razmjenu iskustava, te implementiranje znanja i ideja stručnjaka sa Tehničkog Univerziteta Darmstadt, ali i znanja i iskustava zaposlenika sarajevskog aerodroma – saopćeno je s Merđuanrodnog aerodroma Sarajevo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.