BIH

Pokret "Odgovor": Srušićemo SNSD s vlasti bez Soroševih para!

Piše: S.N.

24.7.2017

Iz pokreta "Odgovor" jasno su poručili da neće stati u borbi za zaštitu temeljnih ljudskih prava i građanskih sloboda povratnika, te su oštro reagovali na saopštenje SNSD-a gdje se ovaj pokret optužuje da zajedno sa Savezom za promjene ruše Milorada Dodika uz pomoć 'Soroševih para'.

"Pokušaj diskreditovanja opozicije i našeg pokreta, tako što se navodi da koordinirano djelujemo je apsurdan, s obzirom da "Odgovor" već trpi napade Aleksandre Pandurević i SDS-a na ovoj temi. "Odgovor" i Bošnjaci-povratnici su treća snaga u RS-u, nismo politička stranka i nismo 'saveznici' ni Dodika ni Govedarice.

Mi ćemo se izboriti za našu poziciju i za pregovaračkim stolom ćemo, poslije 2018. godine, zajedno sa svim progresivnim snagama tražiti temeljite reforme u RS-u te promjenu odnosa prema nesrpskom stanovništvu", poručuju iz "Odgovora".

"Milorad Dodik je u strahu jer govorimo istinu, govorimo ono što je Regulatrona agencija za komunikacije već rekla u vezi sa RTRS-om, i u strahu je - jer konačno, nakon dugo vremena, mi odlučujemo o tome o kojim ćemo temama govoriti. Politika Bošnjaka u RS-u više nije u stalnoj defanzivi i reakcijama na Dodikove istupe, već konačno idemo graditi svoja rješenja, prijedloge i pokazati narodu kako mi vidimo našu budućnost na prostorima sa ove strane entitetske linije razgraničenja", zaključuju iz "Odgovora".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.