BIH

Nije podržan zahtjev za privremenom suspenzijom Nikole Špirića

S.D.

25.7.2017

Nikola Špirić predsjedava današnjom sjednicom Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA).

U Sarajevu je u toku sjednica članova Komisije sa menadžmentom OSA-e na čelu s Osmanom Mehmedagićem, te s članovima Izvršno-sigurnosnog komiteta kojeg čine Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH te njegova dvojica zamjenika Mirko Šarović, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, te Vjekoslav Bevanda, ministar finansija i trezora BiH.

Safet Softić, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH i član Komisije, nakratko je izašao iz sale u kojoj je u toku sjednica. On je potvrdio novinarima da današnjom sjednicom predsjedava Nikola Špirić, te da su se o tome prije glasanja o dnevnom redu izjašnjavali članovi Komisije. Softić je kazao da na današnjem dnevnom redu nije zaključak Predstavničkog doma Parlamenta BiH o zahtjevu za privremenom suspenzijom Špirića s mjesta predsjedavajućeg.

On je pojasnio da je sedam članova Komisije bilo za to da Špirić predsjedava današnjom sjednicom, četiri su bila protiv, a Softić kaže da se on nije izjašnjavao o tome, jer smatra da je zaključak Predstavničkog doma trebao biti uvršten kao posebna tačka dnevnog reda današnje sjednice. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.