BIH

Burno na sjednici Predstavničkog doma FBiH: Bilo je i "prijetnji"

M. R. S.

25.7.2017

Redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBIH počela je burno pri samom usvajanju poslaničkih inicijativa predloženih ranije pa je bilo i „prijetnji“.

Naime, inicijativa poslanika DF-a Dževada Adžema, da se u program javnih investicija uvrsti brza cesta Sarajevo-Prača-Goražde, nije dobila podršku, a predsjedavajući Predstavničkog doma Edin Mušić nije Adžemu dao riječ prije samog izjašnjavanja o toj inicijativi, što je izazvalo revolt ovog opozicionog poslanika.

- Kad nekome budete dali mogućnost da govori pri izjašnjavanju, imat ćete problem sa mnom – rekao je Adžem.

Mušić je kroz osmijeh prokomentarisao „prijetnja, šta ću“, a Adžem odgovorio „da, i to vrlo ozbiljna“.

Poslanici su usvojili i trasu brze ceste Sarajevo-Beograd, i to varijantu da ide preko Tuzle, a što su predložila tri nadležna odbora Predstavničkog doma. 

U toku je "poslanički" sat, tokom kojeg poslanici postavljaju pitanja. Tako se Jozo Bagarić, šef Kluba HDZ BiH-HNS, osvrnuo na događaj kada je 5. jula na autocesti ugrožena sigurnost predsjednika FBIH Marinka Čavare, te na informacije da se predsjednika FBIH nezakonito prati i prislušuje, a o čemu je Čavara nedavno upoznao javnost. 

Bagarić je zatražio informaciju od nadležnih organa o tome šta su poduzeli na otkrivanju počinioca i eventualnih nalogodavaca, te na osiguranju predsjednika FBIH. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.