BIH

Evropski pokret u BiH uručio priznanja u okviru "Dana Evrope": Jozi Pavkoviću nagrada za "Ličnost godine"

Fena

3.8.2017

Evropski pokret u Bosni i Hercegovini je na svečanoj akademiji „Vrijeme je za Evropu“ danas u Cazinu uručio niz priznanja pojedincima za njihov pozitivan angažman i postignuća u BiH .

Nagradu "Ličnost godine“ dobio je organizator „Večernjakovog pečata“ te direktor i glavni urednik Večernjeg lista u BiH Jozo Pavković. Primajući nagradu od predsjednika Evropskog pokreta u BiH Predraga Praštala Pavković je kazao da i to što on kao organizator izbora osobe godine dobiva nagradu za ličnost godine govori koliko je BiH bogata i u svojoj jezičnoj različitosti.

- Nagradu za osobu godine i ličnost godine može dobiti stotine hiljada onih iz tihe većine koji promoviraju da su različitosti bogatstvo naše države. Oni koji vide BiH u Evropi kao državu tri suverena i jednakopravna naroda. Ova nagrada me obavezuje da pomognem kako bi evropski pokret bio što masovniji – kazao je Pavković.

Na svečanoj akademiji organiziranoj u okviru „Dana Europe“ ambasadorima Hrvatske i Slovačke Ivan Del Vechiju i Janu Pšenici uručen je Orden naroda, građanki i građana BiH i Evropskog pokreta u povodu okončanja diplomatskog mandata u našoj zemlji. Ambasadorima Višegradske skupine u BiH (Češka, Mađarska, Poljska i Slovačka) uručene su plakete “Evropski prijatelj i partner EU integracija”. Posebna priznanja uručena su za promociju turizma i zaštite okoliša.

Nagrada “Evropski gradonačelnik regije“ uručena je gradonačelniku Cazina Nerminu Ogreševiću.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.