BIH

Objavljena odluka o kupovini: Predsjedništvo BiH za dva vozila dalo 102.560 KM!

Vozni park vrijedan stotine hiljada KM

Piše: M. Aš.

10.8.2017

Predsjedništvo BiH kupilo je nova dva vozila za čiju je nabavku izdvojilo 102.560 maraka, ali u cijenu nije uračunat PDV.

Ova državna institucija jučer je putem portala javnih nabavki zvanično objavila ovu odluku, tačnije, obavještenje o najpovoljnijem ponuđaču, kojem je ugovor i dodijeljen.

Vozila su tako kupljenja u Ljubuškom, u firmi M.R.M. export-import, koja je poslala najpovoljniju ponudu, a ugovor o nabavci je zaključen 1. avgusta ove godine.

Predsjedništvo BiH, prema planu javnih nabavki objavljenom na zvaničnoj internet-stranici ove institucije, namjerava u tekućoj godini ukupno potrošiti 2.352.580 KM narodnog novca. Neke od javnih nabavki su već okončane, dok su pojedine u toku i njihova se realizacija odvija putem javnih tendera.

Iako Predsjedništvo BiH ima na desetine vozila, planirana je i nabavka novih, u vrijednosti od 200.000 KM. Indikativno je da se za zakup vozila planira potrošiti 20.000 KM. Samo na održavanje vozila i pranje, opravku i održavanje zgrade ukupno je planirano da se utroši čak 348.900 KM.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.