BIH

Opreznija vožnja zbog veoma visokih dnevnih temperatura

Avaz.ba

11.8.2017

Zbog veoma visokih dnevnih temperatura, preporučuje se da se na duže relacije kreće u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko se ipak putuje tokom dana, preporučuju se češće pauze. Skreće se pažnja i na moguće lokalne pljuskove. Apelira se na vozače da voze opreznije i da izbjegavaju rizična preticanja.

Na magistralnom putu M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje zbog radova na deminiranju terena u mjestu Osojnica, od 08 do 16 sati mogu se očekivati povremene kraće obustave saobraćaja.

Od puteva s aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni putevi: M-17.3 Buna-Stolac, M-17 Maglaj-Žepče, M-18 Vogošća-Sarajevo, M-4 Simin Han-Kalesija, M-16 Poriče-Kupres i M-18 Stupari-Kladanj.

Na GP Bosanski Brod na prijelazak granice u oba smijera čeka se u intervalima od 30 do 60 minuta. Na GP Bosanska Gradiška na ulazu u BiH čeka se gotovo sat vremena, a na GP Doljani gotovo 40 minuta. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.

Za međunarodni promet vozila, privremeno su otvoreni granični prijelazi: Duži-Imotica, Orahov Do-Slano i Hadžin Potok-Bogovolja, saopćeno je iz BIHAMK-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.