BIH

Obećali 120 miliona KM od ruskog duga: Vlada FBiH ne da novac za cestu prema Travniku

Izgradnja nove ceste trebala početi u narednim mjesecima

Piše: M. Aš.

11.8.2017

Vlada Federacije BiH nije prebacila obećanih 120 miliona maraka „Autocestama FBiH“ za finansiranje izgradnje brze ceste Lašva - Nević Polje (Travnik), čija bi izgradnja trebala početi u narednim mjesecima, otkriva „Dnevni avaz“.

Riječ je o sredstvima koje je Vlada dobila na osnovu raspodjele klirinškog duga od Rusije, a novac je na račun bh. institucija uplaćen još prije tri dana.

Ovu informaciju potvrdio je za „Avaz“ i direktor „Autocesta FBiH“ Adnan Terzić, kazavši da ne zna je li se Vlada možda predomislila, ali novac nisu dobili.

Vlada FBiH, podsjećamo, još prije četiri mjeseca obećala je „Autocestama FBiH“ dati novac za brzu cestu. Obećanja su uslijedila i od premijera FBiH Fadila Novalića, ali i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, koji su nedavno posjetili Srednjobosanski kanton.

No, kako stvari stoje, od povezivanja ovog kantona brzom cestom, što je preduvjet za spajanje Sarajeva s Krajinom, izgleda, neće biti ništa. Vlast koja 20 godina vedri i oblači sudbinama građana Federacije ponovo je pala na ispitu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.