BIH

Prijedor: Svoje proizvode na trgu izložilo 16 mladih preduzetnika i četiri Udruženja

Foto D. Stojnić

M.Z.

12.8.2017

Na glavnom gradskom trgu u Prijedoru danas je i zvanično otvoren drugi po redu Sajam mladih preduzetnika na kojem se sa svojim proizvodima, rukotvorinama, ručno rađenim nakitom, kremama na prirodnoj bazi... predstavlja 16 mladih preduzetnika i četiri Udruženja, „Neven“, Javna ustanova Centar „Sunce“, „Zaština radionica“ iz Prijedora i Udruženje „Iskra“ iz Bosanskog Novog.

Drugi po redu Sajam mladih preduzetnika organizovala je Fondacija „Zajednički put“ iz Prijedora, pod pokroviteljstvom Grada i predsjednice Fondacije, Semire Hoffmann, te prijatelja i sponzora manifestacije koja će trajati do 16 avgusta.

Milan Rauš, koordinator Fondacije „Zajednički put“ podsjetio je da je Fondacija  osnovana prije pet godina  i da je za to vrijeme uradila niz značajnih projekata.

- Svakako jedan od najvažnih je „Zaštitna radionica“ čiji je prevashodni cilj bio taj da osobe s invaliditetom dobiju mjesto gdje će stvarati, ali i priliku za samozaposlenjem. I Sajam je šansa za mlade i nezaposlene ljude da preko Fondacije pokažu svoju kreativnost, ali i da nešto zarade- rekao je danas Rauš.

Drugi Sajam mladih preduzetnika zvanično je otvorio doktor Aleksandar Miljuš,zamjenik gradonačelnika Prijedora, koji je ovom prilikom rekao da je gradska uprava, u okviru godišnjih konkursa za rad omladinskih organizacija, s 2000 maraka sufinansirala i ovu manifestaciju koja se inače organizuje i povodom Međunarodnog dana mladih.

Dva najuspješnija mlada preduzetnika ili Udruženja na zatvaranju Sajma biće nagrađeni i novčanim nagradama. Sajam je otvoren svakog dana od 10 do 20 sati.







Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.