BIH

Stanje na putevima: Evo na kojim dionicama vas očekuju zastoji

Avaz.ba

18.8.2017

Na putevima u BiH ovoga jutra saobraća se po pretežno suhom kolovozu, uz slab do umjeren promet vozila. 

Tokom dana očekujemo pojačan promet vozila, kako na putevima u našoj zemlji, tako i na graničnim prelazima. Savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja.  Na magistralnom putu M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje zbog radova na deminiranju terena u mjestu Osojnica, od 08 do 16 sati mogu se očekivati povremene kraće obustave saobraćaja. 

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-17.3 Buna-Stolac, M-17 Maglaj-Žepče, M-18 Vogošća-Sarajevo, M-4 Simin Han-Kalesija, M-16 Poriče-Kupres i M-18 Stupari-Kladanj. 

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Podsjećamo vozače da su, za međunarodni promet vozila, privremeno otvoreni granični prelazi: Duži-Imotica, Orahov Do-Slano i Hadžin Potok-Bogovolja. 

Napominjemo vozače da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju neophodnu za prelazak granice. Zbog brojnih upita građana, napominjemo da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasla lica i dalje moguć samo sa ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.