BIH

Ekipa "Avaza" nasilno izbačena iz kruga KCUS-a

N. Kreštalica

A. NUHANOVIĆ

18.8.2017

Ekipa „Dnevnog avaza“ danas je nasilno izbačena iz kruga Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) nakon što je pokušala snimiti pripadnike MUP-a KS koji se nalaze u kabinetu smijenjenog šefa Ortopedske klinike prof.dr. Ismeta Gavrankapetanovića.

Pripadnici MUP-a su tu došli na zahtjev Gavrankapetanovićevog advokata, Senada Pećanina, kako bi napravili uviđaj s obzirom na to da je Komsija za primopredaju dužnosti danas pokušala izbaciti stvari dojučerašnjeg šefa Ortopedije iz kabineta.

Da se naša ekipa izbaci iz kabineta, tražio je novoimenovani šef Ortopedije dr. Đemil Omerović, kojega je direktorica Sebija Izetbegović imenovala tek iz trećeg pokušaja. Zaštitari KCUS-a bili su primorani izvršiti naređenje dr. Omerovića i na silu izbaciti našu novinarku i fotoreportera.

Na naš upit šta pripadnici MUP-a rade u kabinetu, jedan od prisutnih zaštitara i jedna uposlenica KCUS-a kazali su nam da to nije naša stvar, te da odmah moramo napustiti kancelariju.

Ekipu „ Avaza“ nisu samo na silu izbacili iz kabineta, nego i iz kruga Kliničkog centra spriječavajući novinare da objektivno informiraju javnost o dešavanjima u najvećoj zdravstvenoj ustanovi u BiH.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.