BIH

Bosanac iz Barcelone dan nakon stravičnih napada: Meni sve ovo liči na BiH!

Kenan Terzić na mjestu gdje se jučer dogodio napad

Piše: A. Tiro

18.8.2017

Stravičan teroristički napad desio se jučer u Barceloni kada se kombi zabio u turiste na popularnom šetalištu La Rambla. Ukupno je 14 osoba poginulo, a preko 100 povrijeđeno. 

Odmah nakon napada u gradu je zavladala panika, a za Avaz.ba se iz Barcelone sa mjesta napada javio Kenan Terzić, bh. građanin, koji nam je prenio stanje sa lica mjesta.

Terzića smo danas kontaktirali da vidimo kakva je trenutna situacija u gradu, dan nakon napada. Kako nam je kazao u Barceloni vlada još uvijek nevjerica zbog jučerašnjih stravičnih događaja.

- Danas su počeli i protesti antifašista koji su izašli na ulice Barcelone da daju podršku imigrantima i da pokažu da ono što se desilo jučer ne može da se veže sa vjerom, odnosno nacijom. Građani su reagovali tačno onako kako se i očekuje od Barcelone, dostojanstveno - kazao nam je Terzić.

Naglasio je da se na ulicama Barcelone očekuje večeras preko 100 hiljada građana koji će pokazati svoj ponos i neće dozvoliti da ih strah obuzme.

- Meni cijela situacija liči kao u Bosni i Hercegovini, kada su mnogo puta tokom agresije na našu zemlju ljudi izašli na ulice, jer jednostavno nisu željeli da ih obuzme strah. Ovdje bi terorizam pobijedio da građani ovog grada nisu izašli na ulice - kazao nam je naš sagovornik.

Također nam je kazao kako je i pričao sa pojedinim članovima FC Barcelona, koji su istakli želju da narednu utakmicu protiv Betisa odigraju iz istog razloga, kao i građani ovog grada, a to je otpor terorizmu i strahu.

- Grad je siguran, cijelo popodne, ali i noć sam proveo na ulici i radio. Pomagao sam građanima ovog grada, koji su nam zahvalni na svemu što smo učinili za njih. I FC Barcelona će narednu utakmicu u Primeri odigrati protiv Betisa, a poruka će biti otpor terorizmu - kazao nam je Terzić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.