BIH

Saobraćaj u BiH se odvija nesmetano, oprez zbog kiše

Avaz.ba

20.8.2017

U našoj zemlji se jutros saobraća nesmetano, uz umjerenu frekvenciju vozila. Kolovoz je zbog kiše mokar u sjevernim i zapadnim krajevima, a budući da su padavine tokom dana moguće i u ostalim područjima, vozači se pozivaju na pojačan oprez.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, upozoravaju se na moguće odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Pojačan intenzitet saobraćaja očekuje se prema lokalnim izletištima, kao i na graničnim prijelazima. Vozači se savjetuju da vožnju prilagode uslovima na putu i da izbjegavaju rizična preticanja.

Na magistralnom putu M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje zbog radova na deminiranju terena u mjestu Osojnica, od 08 do 16 sati mogu se očekivati povremene kraće obustave saobraćaja.

Saobraćaj se odvija usporeno ili uz kraća zadržavanja na dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima, a izdvajamo putne pravce: M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Tuzla-Kalesija, M-16 Bugojno-Kupres, M-17 Maglaj-Žepče i M-17/3 Buna-Stolac.

Pojačan je promet vozila na graničnom prijelazu Doljani na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prijelazima, trenutna zadržavanja su do 30 minuta. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.