BIH

Na graničnim prijelazima zadržavanja 30 minuta

Avaz.ba

21.8.2017

Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima, savjetujemo oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, saopćeno je iz BIHAMK-a..

Na magistralnom putu M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje zbog radova na deminiranju terena u mjestu Osojnica, od 08 do 16 sati mogu se očekivati povremene kraće obustave saobraćaja. Saobraćaj se odvija usporeno ili uz kraća zadržavanja na dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima, a izdvajamo putne pravce: M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Tuzla-Kalesija, M-16 Bugojno-Kupres, M-17 Maglaj-Žepče i M-18 Sarajevo-Vogošća. 

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.  

Za međunarodni promet vozila, privremeno su otvoreni granični prijelazi: Duži-Imotica, Orahov Do-Slano i Hadžin Potok-Bogovolja.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA: 

AUTOPUT

E-661 Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta Mahovljani, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16 u ovisnosti od pravca kretanja.

MAGISTRALNI PUTEVI: 

M-4

Simin Han-Donje Caparde, zbog radova na izgradnji pješačke staze u mjestu Rainci vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

M-5

Hrenovica-Mesići, zbog urušavanja mosta u mjestu Kaljani potpuno je obustavljen saobraćaj.

Donji Vakuf-Travnik, zbog radova na redovnom održavanju (izlaz iz Donjeg Vakufa) povremeno se saobraća usporeno.

M-16

Poriče-Kupres, zbog izvođenja radova na sanaciji slijeganja ceste (nasipa) i škarpe zasjeka na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-16.2

Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje (Osojnica), Zbog radova na deminiranju terena, u vremenu od 08 do 16 sati, dolazi do povremenih kratkotrajnih obustava saobraćaja.

M-17

Maglaj-Žepče, zbog radova na izgradnji pristupne ceste u mjestu Brankovići, u vremenu od 07:30 do 17:30 sati, saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjenično.

Drivuša, izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” sa privremenim priključkom na magistralni put M-17. Saobraćaj se odvija usporeno u zoni izvođenja radova.

M-17/3

Buna-Stolac (na lokalitetu Kvanj), zbog istražnih geotehničkih radova, saobraća se usporeno uz povremene obustave do 15 minuta.

M-18

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Vogošća-Sarajevo, zbog radova na izgradnji pješačke staze na dionici Donji Hotonj-Gornji Hotonj, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Stupari- Kladanj, zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta, na mjestu izvođenja radova, povremeno se saobraća naizmjenično, jednom trakom.

M-19.3

Rogatica-Ustiprača (u mjestu Dub) zbog radova na miniranju terena u vremenskom periodu od 09 do 10 sati i od 14 do 17 sati, dolazi do povremene obustave saobraćaja.

REGIONALNI PUTEVI

R-407a Velagići-Sanica, zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta u mjestu Velagići (2,1 km od raskrsnice sa M-5) obustavlja se saobraćaj za vozila čija ukupna dozvoljena masa prelazi 7,5 t (osim za autobuse i cisterne za prevoz mlijeka). Teretna vozila preusmjeravaju se na alternativni pravac R-410 Lanište-Sanica-Vrhpolje.

R-414 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo), zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

R-435 Nevesinje-Berkovići, u toku su radovi na rekonstrukciji i modernizaciji ove dionice, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.

R-444 Breza-Vareš, zbog izvođenja radova na izgradnji SN kablovskog priključka za malu hidroelektranu Vareš, od 08 do 18 sati na ulazu u Vareš saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

R-445 Semizovac-Ilijaš-Visoko zbog radova na izgradnji i rekonstrukciji saobraćajnice u Malešićima (od pružnog prelaza do mosta), od 08 do 16 sati vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

R-454a Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.

R-471 Lukavac-Banovići, zbog prevoza cementa industrijskim kolosijekom pruge preko regionalne ceste Lukavac-Banovići, dolazi do povremenih 15-minutnih obustava saobraćaja.

R-471 Lukavac-Vijenac-Banovići, zbog izvođenja radova na sanaciji, povremeno se saobraća naizmjenično, jednom trakom.

KANTON SARAJEVO 

- Zbog radova na rušenju Klinike za ORL od 08 do 16 sati obustavlja se saobraćaj na dijelu ulice Stjepana Tomića (od spoja sa Ulicom Bolnička do izlaza iz tunelske saobraćajnice KCUS-a, u dužini od cca 160 metara). Za vrijeme obustave alternativni pravac je Bolnička-Asima Ferhatovića-Patriotske lige.

-Zbog radova na rekonstrukciji/izgradnji Južne longitudinale,na snazi je privremena obustava saobraćaja u ulici Azize Šaćirbegović (od raskrsnice sa ulicom Safeta Hadžića do raskrsnice sa krakom ulice A. Šaćirbegović- Milana Preloga).

U ulicama Zvornička i Safeta Hadžića u zoni raskrsnice ulica Zvornička, A. Šaćirbegović, Safeta Hadžića, Triglavska i Put Mladih Muslimana, saobraćaj se ograničava na dvije saobraćajne trake, za odvijanje saobraćaja u dva smjera i funkcionalnog odvijanja saobraćaja raskrsnice i protoka vozila iz ulica: Triglavska i Put Mladih Muslimana.

- Zbog radova na rekonstrukciji vodovodne mreže od 08 do 16 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Iza Hrida (na dijelu kod objekta porodične ambulante Hrid). Za vrijeme obustave u funkciji su alternativni pravci: Iza Hrida-Kamenica-Iza gaja i obratno, Iza Hrida-Nalina-Hošin Brijeg i obratno, Iza Hrida-Nalina-Hošin Brijeg-Jarčedoli-Trčivode i obratno.

-Zbog izvođenja neophodnih radova izmjenjen je režim saobraćaja u ulicama: Zmaja od Bosne, Bulevar Meše Selimovića, Mehmed paše Sokolovića, Sarač Ismailova, Petrakijina, Krivoglavci, Put Famosa, Muse Ćazima Ćatića, Vrelo Bosne, Aleksandra Puškina, Bjelašnička, Panjina kula, Iza Hrida, Hakije Kulenovića i Zvornička.

-Zbog izvođenja neophodnih radova, od 07 do 17 sati, izmjenjen je režim saobraćaja na lokalnom putu Tarčin-Gornja Bioča.

MOSTAR

Zbog radova na izgradnji glavnih kanalizacijskih kolektora grada Mostara u ulici Kardinala Stepinca, zabranjeno je kretanje vozila prema Centru II i Mepas Mall-u.

BIHAĆ

Zbog izgradnje poslovnog objekta na Trgu Maršala Tita, saobraća se jednom trakom.

MAGLAJ

U toku su sanacioni radovi na južnom ulazu u grad (Liješnica), zbog čega je saobraćaj potpuno obustavljen i odvija se kroz sjeverni ulaz u grad.

VELIKA KLADUŠA

- U toku su sanacioni radovi u ulici Zuhdije Žalića (od ulice M. Tita 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.