BIH

Nakon što je vratila 20.000 eura, Bosanka ponovo oduševila svijet

Đuja Tešanović-Bećirević: Ponovo oduševila javnost

D. KOVAČ

21.8.2017

Bosanka Đuja Tešanović-Bećirević ponovo je oduševila austrijsku, a zasigurno će i bh. javnost gestom koji je vrijedan svake hvale.

Đuja u svom taksi vozilu. Đuja u svom taksi vozilu

"Kad pare nekog hoće, baš ga hoće", riječi su Banjalučanke koja je po drugi put za nepuna dva mjeseca u svom taksiju pronašla ogromnu svotu novca i bez imalo razmišljanja ga vratila vlasnicima. 

Ovakvim potezom Đuja, koja u Salzburgu živi i radi već treću deceniju, još je jednom u prvi plan stavila svoju humanost i poštenje.

Da ima veliko srce Đuja je pokazala prije nepuna dva mjeseca, kada je u svom taksi vozilu pronašla 20.000 eura. To je odmah prijavila nadležnim organima, a novac je uredno vraćen sretnoj "gubitnici" - 79-godišnjoj penzionerki, koja je novac prethodno podigla na bankomatu.

Vlasnik kreditnih kartica, novca i dokumenata bio je čelnik Microsofta. Vlasnik kreditnih kartica, novca i dokumenata bio je čelnik Microsofta

Mogli bismo je prozvati i "magnetom za izgubljeni novac", s obzirom da je prije nekoliko dana u svom taksiju ponovo pronašla novac i dokumente. Ovaj put kreditne kartice, vozačka dozvola i ostali dokumenti iz džepa su ispali - ni manje, ni više - jednom od šefova Microsofta! I ovaj put Banjalučanka je bila odlučna- obavijestila je policiju, koja je odmah reagirala i vlasniku vratila izgubljene dokumente.

Vlasnik kreditnih kartica, novca i dokumenata bio je čelnik Microsofta. Vlasnik kreditnih kartica, novca i dokumenata bio je čelnik Microsofta

Inače, Đuja u Salzburgu taksira sa bratom, a majka je dvije kćerke.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.