BIH

Kupres: Otvorena Šumarijada FBiH 2017

A. Kamber

Piše: A. K.

25.8.2017

U popodnevnim satima, u sklopu SRC Adria ski na Kupresu, uz sponzorstvo nekoliko domaćih i stranih kompanija, otvorena 5. Šumarijada FBiH- Kupres 2017.

Dobrodošlicu predstavnicima šumarija iz FBiH, te predstavnicima šumarskih organizacija i fakulteta iz FBiH i Hrvatske, predstavnicima kantonalne i federalne vlasti i ostalim sudionicima, poželio je direktor ŠGD HB šume Kupres Branko Ivković, istakavši da cilj dvodnevne manifestacije, koja je okupila oko 500 sudionika, nije samo druženje i takmičenje iz šumarskih i sportskih disciplina, već i razmjena iskustava kroz kontakte i predavanja u cilju što bolje zaštite šuma u FBiH.

Manifestaciju je otvorio predsjednik Vlade LK Ivan Jozić, izražavajući podršku Vlade LK ukupnom radu ŠGD HB šume, kao i šumarijadi.

Šumarijadi su prisutni i profesori sarajevskog Šumarskog fakulteta, među kojima i dekan prof.dr. Mirza Dautbašić, koji je govorio o zaštiti bh šuma, a bilo je riječi i o zakonodavstvu koje je, što se tiče FBiH, manjkavo, jer se preko 17 godina čeka donošenje federalnog Zakona o šumama.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.