BIH

Identificirani policajci koji su službenim vozilom prevozili drva da bi ispekli prase

Avaz.ba

30.8.2017

Identificirano je policijsko vozilo u kojem su prije nekoliko dana prevožena drva, kao i organizaciona jedinica kojoj pripada, te je protiv trojice policajaca Službi za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP-a RS dostaviljen zahtjev za sprovođenje unutrašnjeg postupka. 

To je potvrdila Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka. "Nezavisne" nezvanično saznaju da su policajci tog dana drva prevozili na jednu lokaciju u Banjaluci, gdje su pekli prase. 

Iz Policijske uprave Banjaluka poručuju da su pred zakonom svi jednaki, a što se odnosi i na njihove radnike. 

- Poštivanje i primjena zakona i podzakonskih akata istovremena je obaveza i svih zaposlenih u Policijskoj upravi Banjaluka, a svaka zloupotreba i neprofesionalno postupanje biće sankcionisani - naglasila je Markanovićeva. 

Fotografija sa spornim prizorom procurila je u medije prošle sedmice, što je izazvalo oprečne reakcije u javnosti. Uglavnom je naišla na osude. 

- Policijska uprava Banjaluka je, odmah po saznanju da se ulicama grada Banjaluka kretalo obilježeno službeno vozilo u kojem su prevoženi drvni sortimenti, identifikovala vozilo i organizacionu jedinicu kojoj pripada - naglasila je Markanovićeva, prenose Nezavisne novine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.