BIH

Gordana Tadić sa zamjenicima direktora SIPA-e, OSA-e i DKPT: Zajedničkim aktivnostima smiriti tenzije i nastaviti saradnju

Avaz.ba

31.8.2017

U Tužilaštvu Bosne i Hercegovine sinoć je održan sastanak v.d. glavne tužiteljice Tužilaštva BiH Gordane Tadić, zamjenice glavnog tužitelja Ozrenke Nešković i tužitelja Ćazima Hasanspahića, sa čelnicima policijskih i sigurnosnih agencija, zamjenikom direktora SIPA Đurom Kneževićem, zamjenikom direktora OSA BiH Trifkom Buha i zamjenikom direktora DKPT BiH Milom Jurićem.

- Sastanak je održan povodom aktuelne situacije i različitih informacija koje su se pojavile u javnosti, a u vezi rada pravosudnih institucija i policijskih i sigurnosnih agencija, a povodom saznanja o nezakonitom praćenju i nadzoru kretanja i razgovora v. d. glavne tužiteljice Tužilaštva BiH i potpredsjednice VSTV BiH - saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Kako je rečeno, na sastanku su dogovorene dalje zajedničke aktivnosti koje će dovesti do smirivanja tenzija koje su se pojavile u javnosti, te nastavak saradnje institucija, u okviru svojih nadležnosti, kako bi se u potpunosti utvrdile činjenice i okolnosti u vezi sa nedavnim dešavanjima, o čemu će javnost biti informirana nakon izvršenih provjera.

Podsjećamo, novinar Josip Šimić podnio je Tužilaštvu BiH krivičnu prijavu protiv ministra Mektić uz koju je priložio navodno SIPA-in dokument u kojem državna agencija izvještava Mektića o kretanju v.d. glavne tužiteljice i prisluškivanim razgovorima Gordane Tadić i Ružice Jukić.

Tužilaštvo BiH potvrdilo je autentičnost transkripata dok je iz SIPA-e saopćeno da je riječ o falsifikovanom dokument te da Tadić i Jukić nikada nisu bile predmet rada SIPA-e.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.