BIH

Centralno klanjanje bajram-namaza u Čaršijskoj džamiji u Kaknju: Bajram je dan slobode i dan radosti

Az.S.

1.9.2017

Bajramsko jutro u Kaknju na putu prema Čaršijskoj džamiji prije bajram-namaza i na putu od Čaršijske džamije poslije bajram-namaza bilo je ispunjeno nesvakidašnjom ljepotom. 

Tako rano, a toliko ljudi u srcu ovog grada. Svaka duša sa povratka iz džamije i prilikom prelaska kućnog praga, gdje se ljube ruke starijima, bila je ispunjena bajramskim porukama, koje je u svojoj hutbi govorio glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kakanj mr. Sulejman ef. Čeliković. 

Općinski Načelnik i Predsjedavajući Vijeća p čestitali su građanima Kaknja Bajram uz želju da dani Kurban-bajrama proteknu u ozračju istinske sreće, u znaku porodičnih vrijednosti, te u znaku osnaživanja rodbinskih veza i općenito međusobnog poštovanja i ljubavi među ljudima.

--Neka univerzalne vrijednosti uvažavanja, razumijevanja, pomaganja i solidarnosti među ljudima koje u bajramskom ozračju na poseban način isijavaju iz ljudskih srca budu zamajac za još jače zalaganje čovjeka za dobrobit zajednice stoji u čestitki načelnika Mandre i predsjedavajućeg OV Kakanj Slavena Katičića.

Bajram namaz u Kaknju klanjan je u 30 džemata ,a imami su posebno vjernicima skrenuli pažnju da zbog visokih temperatura pripaze na kurbansko meso i kožice koje će pokloniti.

 


Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.