BIH

Informativa.ba | Braća Čampara: Od komunističke mladeži do bošnjačkih nacionalista

Informativa.ba

2.9.2017

Rođeni su u svili i kadifi socijalističko-komunističke vladavine, braća Aljoša i Dubravko Čampara su pripremana u okruženju nimalo umjerenih komunista, tadašnjih familijarnih halki Čampara-Zvizdić-Isović, piše Informativa.ba.

Otac Avdo je podučavao svoje sinove najvećim vrijednostima NOB-a i AVNOJ-evskim postulatima. Ipak, 1990.godine, lekcije se na brzinu mijenjaju i počinju se, sa velikim zakašnjenjem, učiti štiva o muslimanskim vrijednostima i Muslimanima kao narodu sa akcentima na punu servilnost prema SDA i Aliji Izetbegoviću.

Pošto je rat od 1992-95.godine bio opasan po život mladih prinčeva, zajedno sa majkom Rabijom izmještaju se u Austriji, a princ Denis Zvizdić u Njemačku.


"Prinčevi" su pored ilahija i kasida slušali divnu glazbu?!

Otac Avdo postaje čovjek od najvećeg povjerenja porodice Izetbegović i počinje sa umrežavanjem porodične halke. Najvažniji korak je bio dovođenje Šefika Džaferovića iz Zenice koji je obnašao funkciju načelnika SDB zeničkog okruga, a najvažniji zadatak je bio davanje potvrda da ne prolaze kroz operativne evidencije Službe, pripadnici jedinice El-Mudžahid, što je bilo neophodno za sticanje bh državljanstva. Džaferović je, takođe, dio porodične halke, jer njegova supruga Vildana je po majci, Čampara.


Odani kadar Džaferović je odmah postavljen za potparola SDA, jer je kao agent SDB obučen u pisanju "saopštenja"po mjeri stranke, a specijalnost mu je "pakovanje i blaćenje" nepodobnih. Tu naviku nije izgubio ni danas i rukopis ovog beskrupuloznog agenta SDB prepoznatljiv je u pamfletima koji objavljuju propali mediji odani petofamilijarnom krugu. Nerijetki su i tekstovi o neposlušnima u SDA koji imaju hrabrosti dići glas protiv strahovladanja kriminalnog najužeg rukovodstva predvođenog Bakirom Izetbegovićem i braćom Čampara.

Kada se zbroje potomci svi potomci ovog gatačkog klana u budžeskim institucijama onda se dobije suma od preko300 budžetskih uhljeba. Ovaj podatak je vrlo jasan dokaz za koga SDA rezerviše pozicije u državnoj službi i državnim preduzećima.

Izbori su uskoro i kazna će doći, ne treba sumnjati, ali koja će cijena biti dosadašnjeg vladanja, ovih nesposobnih, okrutnih i beskrupuloznih kreatura, vidjećemo.

Sreća za ovaj narod da postoje snage koje mogu povesti zemlju naprijed i izvući je iz dubokog blata u koji ju je uvukla politika SDA, stranke koja je počela producirati mržnju i nasilje kao model ponašanja u BiH.


Josip Butigan o siledžijskom istupu u Neumu Aljoše Čampare?!

Posljednji siledžijski istup ministra unutrašnjih poslova FBiH Aljoše Čampare je način kako se disciplinira narod, narod kojem je porodica Čampara otela zemlju i napravila veleljepnu vilu u vrijeme njegovog učenja o tekovinama NOB-a i AVNOJ-a, perioda sa početka ovog teksta, piše Informativa.ba.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.