BIH

Apel vozačima: Oprez zbog magle i mogućih odrona zemlje i kamenja na cestu

Avaz.ba

3.9.2017

Jutros se na putevima u BiH saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu, uz slabiju frekvenciju vozila. Vidljivost je zbog magle mjestimično smanjena na dionicama u višim predjelima, kao i uz riječne tokove. Zbog novih padavina, mogući su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz, posebno na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uslovima na putu.

Za danas su najavljeni radovi na asfaltiranju kolovoza na dijelu regionalne ceste R-445 Lašva-Zenica. Na navedenoj dionici u periodu od 08 do 12 sati, na snazi je obustava saobraćaja.

Na ostalim dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Zbog vjerskog praznika Kurban Bajrama, večeras do ponoći, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBIH.

Na graničnim prelazima, trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Vozače napominjemo da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA: 

AUTOPUT

E-661 Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta Mahovljani, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16 u ovisnosti od pravca kretanja.

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-4

Simin Han-Donje Caparde, zbog radova na izgradnji pješačke staze u mjestu Rainci vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

M-5

Hrenovica-Mesići, zbog urušavanja mosta u mjestu Kaljani potpuno je obustavljen saobraćaj.

M-17

Drivuša, izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” sa privremenim priključkom na magistralni put M-17. Saobraćaj se odvija usporeno u zoni izvođenja radova.

M-18

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Stupari- Kladanj, zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta, na mjestu izvođenja radova, povremeno se saobraća naizmjenično, jednom trakom.

REGIONALNI PUTEVI

R-414 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo), zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

R-444 Breza-Vareš, zbog izvođenja radova na izgradnji SN kablovskog priključka za malu hidroelektranu Vareš, od 08 do 18 sati na ulazu u Vareš saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

R-445 Semizovac-Ilijaš-Visoko zbog radova na izgradnji i rekonstrukciji saobraćajnice u Malešićima (od pružnog prelaza do mosta), od 08 do 16 sati vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

R-454a Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.

KANTON SARAJEVO

-Zbog radova na rekonstrukciji/izgradnji Južne longitudinale,na snazi je privremena obustava saobraćaja u ulici Azize Šaćirbegović (od raskrsnice sa ulicom Safeta Hadžića do raskrsnice sa krakom ulice A. Šaćirbegović- Milana Preloga). U ulicama Zvornička i Safeta Hadžića u zoni raskrsnice ulica Zvornička, A. Šaćirbegović, Safeta Hadžića, Triglavska i Put Mladih Muslimana, saobraćaj se ograničava na dvije saobraćajne trake, za odvijanje saobraćaja u dva smjera i funkcionalnog odvijanja saobraćaja raskrsnice i protoka vozila iz ulica: Triglavska i Put Mladih Muslimana.

-Zbog radova na izgradnji raskrsnice na spoju Vijadukt „Briješće“-ulica Safeta Zajke, saobraćaj se na dijelu ulice Safeta Zajke (od spoja sa ulicom Vitkovac u dužini od 350 m) odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila.

-Zbog izvođenja neophodnih radova izmjenjen je režim saobraćaja u ulicama: Iza Hrida, Sarač Ismailova, Petrakijina, Put Famosa, Muse Ćazima Ćatića, Vrelo Bosne, Aleksandra Puškina, Bjelašnička, Panjina kula i Zvornička.

-Zbog izvođenja neophodnih radova, od 07 do 17 sati, izmjenjen je režim saobraćaja na lokalnom putu Tarčin-Gornja Bioča.

MOSTAR

Zbog radova na izgradnji glavnih kanalizacijskih kolektora grada Mostara u ulici Kardinala Stepinca, zabranjeno je kretanje vozila prema Centru II.

BIHAĆ

Zbog izgradnje poslovnog objekta na Trgu Maršala Tita, saobraća se jednom trakom.

MAGLAJ

U toku su sanacioni radovi na južnom ulazu u grad (Liješnica), zbog čega je saobraćaj potpuno obustavljen i odvija se kroz sjeverni ulaz u grad.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.