BIH

Za 20. septembar najavljeni protesti u Banjoj Luci

Fena

10.9.2017

Predstavanici Uudruženja “ReStart Srpska” najavili su za 20. septembar nove proteste u Banjoj Luci, jer iz Vlade RS-a nisu odgovorili na njihov zahtjev da se ograniči nabavna cijena službenih vozila na 50.000 KM.

Predsjedik ovog udruženja Stefan Blagić rekao je novinarima da će to biti mirni i demokratski protesti na kojima će izraziti nezadovoljstvo odlukama Vlade RS-a.

Izvršna vlast, kako je rekao ignoriše potpise oko 6.500 građana RS-a koji su prikupljeni tokom peticije da se smanje troškovi iz budžeta za kupovinu luksuznih automobila zvaničnicima tog bh.entiteta.

Osim toga, imaju još zahtjeva.

-Tražimo ostavku ministra prosvete i kulture Daneta Maleševića, da se poveća budžet za kulturu i da se udžbenici za djecu s poteškoćama u razvoju štampaju na srpskom jeziku i da se budžet za kupovinu službenih vozila u Vladi ograniči na 50.000 KM - rekao je Blagić, predsednik Organizacije „ReStart“ Srpska.

Novi zahtjev je da se odustane od namjere da se test znanja izbaci iz konkursa prilikom zapošljavanja u prosvjeti.

Kaže da će sutra predati zahtjev za odobravanje protesta 20. septembra.

U organizaciji Udruženja “ReStart Srpska”, u banjalučkom parku “Mladen Stojanović” 8. augusta je održan protest “Zatvori škole, kupi Audi".

Protest je organizovan zbog toga što je budžet Ministarstva prosvjete i kulture RS u 2016. “probijen” za 10,7 miliona KM, kao i zbog odluke ministra prosvjete i kulture RS-a Daneta Maleševića da se u ovom entitetu zatvori 15 područnih škola, a da je istovremeno ministar kupio skupocjeni automobil.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.