BIH

Bevanda demantirao Zvizdića: Njegovi navodi o Pelješkom mostu nisu stav VM

Hina

11.9.2017

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara (VM) BiH Vjekoslav Bevanda izjavio je kako ta institucija nije uopće uvjetovala izgradnju Pelješkog mosta s utvrđivanjem međudržavne granice na kopnu i moru kao i plovnim koridorom s Hrvatskom, demantirajući tako predsjedavajućeg VM BiH Denisa Zvizdića, koji je to u prošlosedmičnom pismu premijeru Andreju Plenkoviću nazvao 'nužnim preduvjetima'.

- Niti mi je takvo (Zvizdićevo) pismo proslijeđeno, niti su takvi zaključci utvrđeni na Vijeću ministara - rekao je Bevanda u izjavi za medije u Mostaru. Pri tome je pojasnio kako su na 108. sjednici Vijeća ministara upravo doneseni zaključci na prijedlog resornog ministra prometa i veza BiH Ismira Juske kojim se ne priječi Hrvatskoj pravo na nastavak gradnje Pelješkog mosta.

- Vijeće ministara  jednoglasno je usvojilo izvještaj ministra Juske gdje stoji da nema formalnih zapreka za izgradnju Pelješkog mosta i da to ne treba povezivati s konvencijom o pravu mora - pojasnio je Bevanda koji je i ministar finansija i trezora BiH.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zvizdić uputio je hrvatskom premijeru Plenkoviću pismo u kojemu je istakao kako ni jedno tijelo vlasti u BiH nikada nije dalo nužnu formalnu saglasnost za gradnju Pelješkog mosta, a pri tom insistira na tvrdnji kako je utvrđivanje međudržavne granice na kopnu i moru, te plovni koridor na moru nužan preduvjet da bi se takav projekt uopće realizirao.

Plenković je prošle sedmice za vrijeme boravka u BiH izjavio kako će se Pelješki most graditi na 'hrvatskom teritoriju', te za početak radova nema nikakvih prepreka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.