BIH

Štićenici Dječijeg doma Bjelave učestvovali u najljepšoj sportskoj priči u BiH

Piše: Avaz.ba

13.9.2017

SIM turneja radosti nastavila je uveseljavati najmlađe u Bosni i Hercegovini te je ovom prilikom, kroz projekat „Fer igra za fer djetinjstvo“ obradovala sve uzraste štićenika Dječijeg doma Bjelave igrama bez granica. 

Povod druženja bilo je otvaranje igrališta za najmlađe koje je ovom prilikom obnovljeno uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj USAID.  

„Zahvaljujući Američkoj agenciji za međunarodni razvoj USAID i Sportskim igrama mladih, u prilici smo da danas zaokružimo i planirani dio obnove našeg Doma upravo ovim igralištem s obzirom da je ove godine naša zgrada dobila novo ruho, te je upravo ovo bio dio koji nam je nedostajao. Ukrašen je i adaptiran dio koji se odnosi na djecu predškolskog uzrasta te smatram da je Dom mnogo ljepši nego što je bio u prethodnom periodu te da će sve ovo mnogo značiti našim najmlađima i da će im ovo biti mjesto gdje će provoditi najljepše trenutke“ izjavio je Direktor Doma “Bjelave” Saudin Đurđević.

Mališani su danas svoj školski čas danas proveli u zabavi, smijehu te su s nestrpljenjem iščekivali igru u obnovljenom igralištu.

„Zadovoljstvo nam je družiti se danas sa štićenicima Dječijeg doma Bjelave i drago nam je da je uz finansijsku podršku USAID-a obnovljeno igralište za najmlađe te im je omogućena ljepša i sigurnija igra. Cilj projekta „Fer igra za fer djetinjstvo“, koji Igre provode na terenima, je promovisati fer plej, prijateljstvo, solidarnost, toleranciju i sve lijepe stvari koje čine djetinjstvo i mišljenja smo da sva djeca zaslužuju jednaku šansu za sretno odrastanje“ istakao je Haris Deliahmetović, predsjednik organizacionog odbora Sportskih igara mladih u BiH.

Djelatnost Dječijeg doma Bjelave odnosi se prije svega na pružanje usluga cjelokupnog zbrinjavanja, odgoja, školovanja, zdravstvene zaštite djece bez roditeljskog staranja i djece čiji je razvoj ometan porodičnim prilikama, kao i prihvat trudnica i prvorotkinja sa djecom do šest mjeseci starosti. Korisnici usluga Doma su djeca do navršenih 18 godina života, a na prijedlog Centra za socijalni rad, Dom prima i djecu kojoj je potrebno obezbjediti završetak započetog školovanja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.