BIH

Poslanik u NSRS Admir Čavka: Sjednici je prisustvovala cijela Domovina, Panudrević želi podijeliti Bošnjake

Avaz.ba

14.9.2017

Zastupnik Domovine Admir Čavka odgovorio je na jučerašnje optužbe da su on i nezavisni zastupnik Nedim Čivić svojim prisustvom na sjednici podržali SNSD, koje su došle u ime Aleksandre Pandurević.  

- Neka se SDA prije prozivke zamisli, jer su sa nama bili Mihnet Okić i Senad Bratić, koje očigledno nisu konsultovali prije nego što su krenuli u medijsku harangu - kazao je Čavka.

Na reakciju Pokreta "Odgovor", Čavka je kazao da može garantirati za sebe da se nije 'prodao' Dodiku i da je SBB spreman da nastavi dijalog o probosanskoj platformi 28. septembra u Srebrenici.

- Probosanska platforma je i dalje temelj za izbore 2018. godine. Zahvaljujem Ćamilu Durakoviću, koji je pokazao političku mudrost i pozvao Bošnjake da ne nasjedaju na podvale koje dolaze iz SDS-a. Između SDS-a i SNSD-a je malo razlika, odbili su sve moje prijedloge, inicijative i amandmane. Ja sam tu da predstavljam svoj narod, neću se voditi politikom napuštanja sjednica, jer sam plaćen da radim, govorim i argumentima se borim za interese ljudi koji su mi dali povjerenje - dodaje Čavka.

- Politika vladajućih i opozicije prema Bošnjacima je ista, jedina razlika je u tome što Govedarica i Panudrević sada pokušavaju 'glumiti' SNSD iz vremena prije 2006. i preko podrške međunarodne zajednice doći na vlast, a SNSD glumi SDS iz 1996. godine sa politikom izolacionizma. Oba bloka negiraju naš bosanski jezik, oba bloka gaze po istini o sudbini naših očeva i majki i budućnosti naše djece. Mi saveznike tu ne tražimo, poslije 2018. se možemo samo dogovarati o temeljnim vrijednostima i usloviti našu podršku njihovim konačnim priznanjem bosanskog jezika, osiguranjem budžetske ravnopravnosti i ravnopravnosti Bošnjaka u zapošljavanju u institucijama. Ako ne budu na to spremni, neka onda koaliraju sami sa sobom - zaključio je Čavka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.