BIH

Nova pravila za pozivanje u fiksnoj telefonskoj mreži u BiH

Avaz.ba

14.9.2017

Regulatorna agencija za komunikacije BiH obavještava korisnike fiksne telefonske mreže u Bosni Hercegovini da od 01. oktobra 2017. godine u 00:00 sati stupaju na snagu nova pravila pozivanja u fiksnoj telefonskoj mreži.

Promjena se odnosi samo na pozive unutar iste mrežne grupe, tako će se umjesto biranja telefonskog broja željenog korisnika birati: nacionalni prefiks (0) + pozivni broj mrežne grupe kojoj pripada birani korisnik + telefonski broj biranog korisnika.

Ovim će se svi pozivi u okviru fiksne telefonske mreže u Bosni i Hercegovini obavljati kao da su "međugradski pozivi".

Izmjene u načinu biranja korisnika u fiksnoj telefonskoj mreži nužno su uvedene u svrhu povećanja kapaciteta geografskih brojeva u telefonskoj mreži Bosne i Hercegovine.

Vijeće Regulatorne agencije za komunikacije na redovnoj sjednici održanoj 22.09.2016. godine usvojilo je Pravilo o izmjenama Pravila o planu brojeva za telefonske usluge u Bosni i Hercegovini i Pravilo o izmjenama i dopuni Pravila o upravljanju planom brojeva za telefonske usluge u Bosni i Hercegovini, po osnovu kojeg se navedena izmjena primjenjuje.

Za sve eventualne nejasnoće u primjeni novog načina biranja, korisnici se mogu obratiti operatorima putem besplatnih telefona za podršku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.