BIH

Čolak: Deklaracija ne može proći u Domu naroda

Srna

15.9.2017

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariša Čolak ocijenio je potpuno nepotrebnom odluku Predstavničkog doma u vezi sa pelješkim mostom i izrazio uvjerenje da ovakva deklaracija ne može proći u Domu naroda.

- Ali je sasvim izvjesno da može proći jedna druga deklaracija, posve drugačijeg sadržaja - rekao je Čolak za zagrebački "Večernji list", izdanje za BiH, ne iznoseći više detalja o deklaraciji o kojoj bi se mogao izjašnjavati Dom naroda. 

Prema Čolakovim riječima, deklaracija Predstavničkog doma kojom se od Hrvatske traži da obustavi aktivnosti na izgradnji Pelješkog mosta nepotrebna je i samo podiže napetosti.

- Zapravo je najlošije što se ne rješavaju najvažnija pitanja u BiH - istakao je Čolak i dodao da se ovakvim odlukama samo još više udaljava od mogućih kompromisa. 

Predsjedavajući Doma naroda smatra da je Deklaracija o Pelješkom mostu, koja je usvojena bez podrške hrvatskih poslanika, donesena u dobrom dijelu u svrhu predizborne kampanje i da iza toga stoje neki drugi interesi.

- Nije dobro što što su u Predstavničkom domu prevladale poruke da Pelješki most šteti BiH, što nema veze sa zdravim razumom - zaključio je Čolak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.