BIH

Zbog zloupotrebe Udruženja Mala i projekta Banka koštane srži podnijeta krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH

Avaz.ba

19.9.2017

Obavještavamo sponzore i donatore, kao i javnost da je Udruženje Mala, nosilac projekta Banka koštane srži, izvršilo izmjenu Statuta Udruženja Mala, promjenu organa upravljanja, znak i pečat Udruženja, te je Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine 1. septembra izdalo Rješenje o navedenim promjenama. Skupština Udruženja Mala je donijela Odluku o gore navedenim promjenama, saopćeno je iz Udruženja Mala.

Zbog zloupotrebe Udruženja Mala i projekta Banka koštane srži Udruženje Mala je podnijelo krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH. 

- Želimo da Vas obavijestimo da par pojedinaca nikada neće uspjeti ugroziti realizaciju Projekta Banka koštane srži, i pribaviti ličnu materijalnu korist korištenjem imena Udruženja Mala – Projekat Banka koštane srži.  Zbog sumnje da su organiziranjem raznih akcija u ime Udruženja Mala – Projekat Banka koštane srži ostvarili ličnu materijalnu korist, molimo donatore i sponzore da prilikom bilo kakve akcije za Projekat Banka koštane srži kontaktiraju Udruženje Mala, organe upravljanja Udruženje Mala, kao i nadležne institucije radi provjere istinitosti i validnosti dokumenata i podataka. Shodno tome, Udruženje Mala je podnijela sve mjere i radnje u skladu sa Zakonom - saopćeno je iz Udruženja Mala.  



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.