BIH

Jedi kao šampion! Zdravom ishranom do smanjenja gojaznosti kod djece

Sponzorisani tekst

20.9.2017

Problem gojaznosti u svijetu dostigao je epidemijske razmjere, a posebno je alarmantan podatak da rapidno raste gojaznost djece, uzrokovana lošom ishranom i smanjenom fizičkom aktivnošću.

U namjeri da skrene pažnju na rastuću gojaznost kod djece i podigne svijest o ozbiljnosti ovog problema, kompanija Arčelik, koja u Srbiji posluje kroz Beko Balkans, najavila je kampanju ,,Jedi kao šampion“ uz podršku FK ,,Barselona“.

Gojaznost kod djece je zaista globalno pitanje i u konstantnom je porastu. Mi u ,,Beku“, smatramo da možemo da pomognemo u rješavanju ove krize na dva važna načina: uz pomoć naših inovativnih tehnologija koje nam omogućavaju da se lakše zdravo hranimo i ohrabrivanjem djece da se okrenu zdravim navikama. Naš cilj je jednostavan – smanjiti gojaznost kod djece putem prevencije i edukacije-istakao je Hakan Bulgurlu, izvršni direktor Arčelik grupe, matične kompanije brenda ,,Beko“. 

Kampanja ,,Jedi kao šampion“ startovat će globalno januara 2018. godine, osnažujući roditelje i djecu da razmisle o odabiru hrane i slijedeći primjer svojih idola iz FK ,,Barselona“ budu aktivni svakog dana i jedu zdravo. 


,,Jedi kao šampion“ pruža porodicama i mogućnost da se upoznaju sa navikama u ishrani najboljih igrača svijeta kroz istoimenu knjigu recepata dostupnu na kompanijskoj web stranici u čijoj izradi su učestvovali nutricionisti fudbalskog kluba, kao i čuvena ,,food“ blogerka Ela Mils, poznatija kao „Deliciously Ella“.

Ni fudbalska legenda FK ,,Barselona“, Patrik Kluivert, nije krio svoje oduševljenje inicijativom.

Da bih igrao najbolje što mogu evo već više od 15 godina, bilo je jako važno da se zdravo hranim. Tome danas učim i svoju djecu i zato podržavam inicijativu ,,Jedi kao šampion“ koja će motivisati roditelje i djecu širom svijeta da vode računa o ishrani-kazao je Kluivert.


O brendu ,,Beko“:

Beko je drugi najveći evropski brend bijele tehnike i brend sa najbržim rastom u ovom sektoru. Internacionalni je brend kućanskih aparata Arčelik grupe, koja ima 14 fabrika za proizvodnju bijele tehnike sa trideset hiljada zaposlenih širom svijeta i predstavništvima u dvadeset i sedam država. 

Arčelik nudi proizvode i usluge za 11 brendova (Arčelik, Beko, Grundig, Defi, Arktik, Blomberg, Elektrabregenz, Leisure, Flavel, Daulans i Altus) u 133 zemlje. Shodno tome, Arčelik Grupa je prošle godine zabilježila konsolidovani prihod u iznosu od 5,2 milijarde dolara.

U nastavku možete pogledati film: ,,Eat like a pro – Manifesto”:


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.