BIH

Ministrica Đapo primila u posjet u delegaciju HNV-a

Fena

21.9.2017

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo primila je u srijedu u službeni posjet delegaciju Hrvatskog narodnog vijeća (HNV) BiH predvođenu Marinkom Pejićem. 

U delegaciji su bili još i čelnik partnerskog udruženja "Facultas za prosperitet mladih" Željko Gudelj i član Asocijacije nezavisnih intelektualaca "KRUG 99" Marijo Pejić, priopćeno je iz HNV-a.

Tokom sastanka razgovaralo se o položaju i perspektivama hrvatskog naroda s osvrtom na kulturu, tradiciju, umjetnost, jezik i identitet Hrvata u BiH, a kao segment kulturnog turizma u BiH.

Također, razmatrane su mogućnosti saradnje HNV-a s Federalnim ministarstvom okoliša i turizma, vezano za projekte HNV-a BiH i partnerskih nevladinih organizacija u oblasti turizma i zaštite okoliša, te uopće razvojne perspektive kreativnog turizma u našoj zemlji.

Naglašeno je da Bosna i Hercegovina ima ogromne turističke potencijale u različitim oblastima za kojima postoji interes širom svijeta, ali da nisu dovoljno iskorišteni.

Ministrica Đapo dala je podršku idejama afirmacije, posebno kulturnih i historijskih potencijala BiH, kao dijela kulturnog blaga naše zemlje, te izrazila spremnost da se na ovim idejama i prezentiranim projektima radi i u budućnosti, navodi se u priopćenju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.