BIH

Protesti demobilisanih boraca ispred Parlamenta Federacije BiH: Ne odustajemo od naših zahtjeva

A. Durgut

Piše: Avaz.ba

21.9.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

14:30 Kako javlja reporter "Dnevnog avaza" još uvijek traju pregovori u zgradi Parlamenta Federacije BiH.

Jedan od okupljenih boraca Nihad Ramić je kazao kako se svi nadaju da će pregovori biti pozitivni.

- Čekamo i dalje i očekujemo pozitivno rješenje. Ukoliko ne bude onako kako želimo, onda se vraćamo u šatorsko naselje ispred Vlade - kazao je Ramić.

11:50 Kako javlja reporter "Dnevnog avaza" sa lica mjesta u zgradu Parlamenta upravo su ušli četiri predstavnika demobilisanih boraca, i to dva pripadnika Armije BiH i dva iz reda HVO-a.

Ispred Federalnog parlamenta se nalazi preko 300 boraca, a pregovaranje je u toku.

Kako je rekao Emir Sofić, jedan od predstavnika okupljenih boraca, borci neće odustati i ponovio osnovne zahtjeve.

- Ovdje smo četiri mjeseca i imamo osnova da nam se ispuni sve što tražimo. Imamo tri zahtjeva, a to je uvođenje jedinstvenog registra boraca, ukidanje finansiranja boračkih udruženja i redovan borački dodatak - kazao je Sofić.

Kazao je da u slučaju ako se i danas ne ispoštuje ono što demobilisani borci potražuju, vratit će se ponovo u šatorsko naselje ispred Vlade Federacije BiH.

10:30 Demobilisani borci danas protestiraju ispred zgrade Parlamenta Federacije BiH. Kao što je poznato, danas se u zgradi Parlamenta FBiH održava sjednica Doma naroda. 

Protest boraca je u 10 sati, a tokom dana očekuje se dolazak i drugih demobilisanih boraca.

Ovaj skup se održava uz prisustvo velikog broja pripadnika MUP-a KS.

- Trideset osoba stiglo  je iz Zenice autobusom. U pitanju je mirna protestna šetnja - kazali su okupljeni demobilisani borci.

Skoro tri mjeseca demobilisani borci protestiraju ispred zgrade Vlade Federacije BiH gdje su postavili i šatorsko naselje, a od Vlade Federacije traže formiranje jedinstvenog registra boraca, ukidanje finansiranja boračkih udruženja i borački dodatak za sve borce.


Ovaj skup se održava uz prisustvo velikog broja pripadnika MUP-a KS.

- Trideset osoba je stiglo iz Zenice autobusom. U pitanju je mirna protestna šetnja - kazali su okupljeni demobilisani borci.

Skoro tri mjeseca demobilisani borci protestuju ispred zgrade Vlade Federacije BiH gdje su postavili i šatorsko naselje, a od Vlade Federacije traže formiranje jedinstvenog registra boraca, ukidanje finansiranja boračkih udruženja i borački dodatak za sve borce.

(Video: A. Durgut)

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.