BIH

Borci: Dom naroda nas je iznevjerio, ostajemo pred zgradom Vlade

A. Nu.

21.9.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Borac Mirsad Sijerčić prisutnim novinarima iznio  je svoje lično mišljenje, jer kako je rekao, nije član nijedne boračke organizacije. 

Kao što je poznato, delegati su u Domu naroda Parlamenta FBiH sa 32 glasa za, sedam protiv i šest suzdržanih usvojili Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o pravima boraca i njihovih porodica.

U ovaj zakon uvršten je jedinstveni registar boraca koji je jedan od tri osnovna zahtjeva demobilisanih boraca, koji već mjesecima protestiraju, a okupili su se i danas pred zgradom Parlamenta Federacije.

Ovdje ništa nije riješeno. Ovo što je predloženo, što je napravljeno danas,  jedna je velika farsa za sve građane, pogotovo za borce. Smišljeno su HDZ i SDA odigrali ping-pong igru, prebacivajući jedne na druge odgovornost, a već su imali dogovor i danas u Vladi i ovdje prije Doma naroda kako da obore zakone, pa čak i svoje amandmane, uključujući i amandman na borački zakon. Kada su oborili taj amandman, onda se našao delegat iz HDZ da predloži skoro isti amandman da ide po hitnom postupku, znajući da taj amandman neće proći, jer je imao ovdje dovoljno suzdržanih - kazao je Sijerčić.  

Prema njegovim riječima, isti ovaj jedinstveni registar boraca je 2009. u Parlamentu prošao i trebao biti objavljen, ali nikada nije objavljen.

- Mi ne idemo ispred zgrade Vlade, dok se naše stanje ne riješi. Ili dok ova vlast ne shvati da ne može da nas zgazi. Zaustavili smo 1992. četvrtu vojnu silu na svijetu, zaustavit ćemo i njih - kazao je Sijerčić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.