BIH

Magistralni put Donji Vakuf-Jajce: Spriječen sukob navijačkih grupa u blizini Vinca

E. C.

21.9.2017

Nakon nezvaničnih saznanja da je jučer u kasnim poslijepodnevnim satima u PS Donji Vakuf privedena navijačka gupa, jutros smo kontaktirali nadležne u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) SBK.

Naime, Policijskoj stanici Donji Vakuf jučer je oko 15 sati prijavljeno da su navijači NK "Borac" iz Banje Luke, na dionici magistralnog puta Donji Vakuf-Jajce, u blizini mjesta Vinac, općina Jajce, zaustavili autobus, izašli i kretali se pješke magistralnim putem.

- U tom momentu je vozilom marke Mercedes naišao H.Đ.iz Donjeg Vakufa, krećući se iz pravca Donjeg Vakufa prema Jajcu, kojeg su navijači gađali kamenjem. Tom prilikom došlo je do oštećenja njegovog vozila, a vozač H.Đ. zadobio je lakše tjelesne povrede kao i njegov saputnik M.B., kojima je ukazana ljekarska pomoć u Domu zdravlja Donji Vakuf - rekli su iz MUP-a SBK.

Na mjesto događaja upućena je Jedinica za javni red i mir PS Donji Vakuf, Jedinica za specijalne namjene MUP-a SBK, kao i Jedinica za javni red i mir PS Jajce.

Oko 16 sati, pripadnici Jedinice za specijalne namjene su u mjestu Babin Potok, općina Donji Vakuf, zaustavili autobus s navijačima i dopratili ga u PS Donji Vakuf, gdje je obavljena krim obrada.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo oštećenje tuđe stvari, uhapšeni su i zadržani u PS Jajce: L.J. (1994.), G.B. (1996.) i S.Č. (1996.), svi iz Banje Luke.

Prema nepotvrđenim informacijama, grupa pomenutih navijača zaustavila se u naselju Bile vode, nadomak Vinca, uz magistralni put Donji Vakuf -Jajce.

Grupa navijača stajala je ispred autobusa s improvizovanim drvenim palicama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.