BIH

Bradara najavila nastavak pomoći boračkoj populaciji kroz zakone

Fena

21.9.2017

Nakon što je Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine usvojio tri zakona u vezi s pravima boraca predsjedavajuća ovog doma Lidija Bradara je kazala da proces nije završen jer je velika nepravda nanesena svim borcima.

- Još su tri zakona u pripremi i nastojat ćemo pregovarati o svemu i naći najbolja rješenja - poručila je Bradara.

Na današnjoj sjednici usvojene su predložene izmjene i dopune zakona o pravima boraca i članova njihovih porodica, usvojene su i izmjene i dopune o posebnim pravima dobitnika ratnih priznanja i odličja i članova njihovih porodica te izmjene o prijevremenom povoljnijem penzioniranju boraca odbrambenooslobodilačkog rata.

Također, u vidu prijedloga usvojena su zakonska rješenja o izmjenama i dopunama zakona o unutrašnjoj trgovini i kaznenog zakona Federacije BiH.

Delegati su podržali ovogodišnji program rada Doma naroda te prihvatili zaduženja za realizaciju projekta vodovoda u Visokom i projekta koji se odnosi na jačanje bankarskog sektora kao i informaciju koja se tiče izdavanja energetske dozvole za izgradnju Termoelektrane ''Banovići'', čime je i završena sjednica.

Odobren je i Prijedlog za rješenje spornih pitanja u Prijedlogu zakona o Agenciji za bankarstvo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.