BIH

Potpredsjednica FBiH posjetila imama Mustafu ef. Pašića

Fena

22.9.2017

Potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović danas je posjetila imama Mustafu ef. Pašića u Kiseljaku, kojem je preksinoć zapaljen automobil u garaži porodične kuće.

- S obzirom na okolnosti mjesta i da je riječ o imamu kao predstavniku Islamske zajednice, insistirala sam te ću se pismeno obratiti Ministarstvu unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona da se istraga ubrza i da policijski službenici rade u interesu građana lokalne zajednice, kao i same Islamske zajednice – kazala je Feni Mehmutbegović po okončanju posjete.

Razgovarala je i s glavnim imamom u Kiseljaku Kenanom ef. Bajrićem, te obišla školu koju pohađaju djeca po bosanskom nastavnom planu i programu.

- Također, i s načelnikom Općine Kiseljak Mladenom Mišurić- Ramljak razgovarala sam o ovom događaju koji se svugdje može desiti. To je svakodnevnica s kojom se susrećemo kada su u pitanje paljevine automobila i slični incidenti – istakla je Mahmutbegović.

Zbog navedeneog događaja apelirala je na što brže provođenje istrage kako bi se otkrili počinioci kaznenog djela. Uviđajne radnje poduzimaju inspektori PU Kiseljak koji rade na utvrđivanju svih okolnosti pod kojima je došlo do zapaljenja vozila imama Mustafe ef. Pašića.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.