BIH

Dunović na Konferenciji evropskih regiona i gradova u Salzburgu

Fena

25.9.2017

Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović prisustvuje 13. Konferenciji evropskih regiona i gradova u Salzburgu, koja se održava od 24. do 26. septembra. Brojni izazovi s kojima se susreće nova generacija fokus su navedene konferencije, te je upravo to tematska okosnica izlaganja brojnih eminentnih govornika.

Konferenciji prisustvuje i ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak, koji je naglasio da je bitno postojanje više političkog jedinstva u političkim procesima važnim u procesu pristupa BiH zajednici zemalja Evrope.

Kako prihvatiti izazove koje pred novu generaciju stavlja ulazak njihove zemlje u EU, na koji način integrirati intelektualni kapacitet novih generacija u projekte obnovljivih izvora energije, te kakva je start-up budućnost novih generacija, samo su neka od pitanja o kojima se raspravlja, a koja su važan segment sveukupnog društvenog i ekonomskog napretka budućih članica EU.

Potpredsjednik Dunović u potpunosti podržava jasne smjernice koje EU stavlja pred BiH kao uslov za njeno pristupanje, a jedna od najvažnijih je vladavina prava, saopćeno je iz Kabineta potpredsjednika FBiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.