BIH

Goraždani se oprostili od Ediba Čovčića Harbe: Otišao čovjek koji je vjerovao u ljudskost i prijateljstvo

Al.B.

25.9.2017

Goraždani su se oprostili od Ediba Čovčića Harbe, dugogodišnjeg sportskog radnika. Nakon duge i teške bolesti, Čovčić je preminuo u subotu, u 70. godini života, a dženaza je klanjana jučer na mezarju u Vitkovićima. 

Na komemorativnoj sjednici od Harbe su se oprostili njegovi saigrači iz Nogometnog kluba „Azot“, sportisti, zvaničnici, prijatelji, sugrađani. 

- Opraštamo se od čovjeka izuzetnih moralnih vrijednosti, sportske i ljudske veličine. Njegov prijateljski odnos, blag pogled i srdačan osmjeh poznati su u BiH i šire. Takvih je ljudi veoma malo. Oni koji su Harbu lično poznavali i imali priliku makar i mali dio vremena provesti sa ovim velikanom mogu biti ponosni na svog druga, a Harba je prije svega bio prijatelj. 

Siguran sam da će se još dugo prepričavati njegova djela. Svoje Vitkoviće nosio je u srcu, kao što će i Vitkovići u svom srcu njega čuvati zauvijek – kazao je Amir Dragolj, predsjednik Uprave NK „Azot“. Čovčić je do rata bio jedan od najboljih, prvi savezni nogometni sudac iz jugoistočne Bosne, u Nogometnom savezu BiH obavljao je odgovorne dužnosti, a na kraju je bio i UEFA-in superkontrolor za sudije u BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.