BIH

U Mostaru konferencija o ranom otkrivanju melanoma kože

Fena

25.9.2017

Početna konferencija projekta MELAdetect – Rano otkrivanje melanoma kože, sluznice i oka, održat će se u utorak, 26. septembar, u velikom amfiteatru Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, s početkom u 11 sati.

Projekt MElAdetect odobren je u sklopu prvog poziva na dostavu projektnih prijedloga iz Interreg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014-2020, a njegov glavni cilj je poboljšanje kvalitete zdravlja i zdravstvenih usluga u polju prevencije i liječenja melanoma u prekograničnom području.

Ukupna vrijednost projekta je 652.427 eura, od čega će EU sufinancirati 554.563 eura.

Nositelj projekta je Zavod za javno zdravstvo Zadar, a partneri na projektu su Sveučilište u Zadru, Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru i JZIJ Opšta bolnica "Blažo Orlandić" iz Bara.

Projekt je s provedbom započeo 1. jula 2017. godine i trajat će do 31. avgusta 2019. godine.

Kroz projekt će se organizirati informativni dani i kampanje za podizanje svijesti javnosti o melanomu, a provest će se i specijalizirane radionice za zdravstvene i nezdravstvene djelatnike radi poboljšanja znanja o ranom otkrivanju melanoma.

Osim toga, zdravstveni stručnjaci dobit će nova znanja o novim metodama liječenja, nabavit će se nova oprema radi edukacije i poboljšanja kvalitete pregleda te će se uspostaviti mreža zdravstvenih stručnjaka u prekograničnom području radi zajedničke analize postojećeg stanja i strateškog planiranja u budućnosti, priopćeno je s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.