BIH

Ambasadorica Kormak posjetila muftiju Fazlovića

Detalj sa sastanka ( Fena)

Fena

25.9.2017

Ambasadorica SAD u Bosni i Hercegovini Morin Kormak (Maureen Cormack) posjetila je danas muftiju tuzlanskog Vahida ef. Fazlovića.

Muftija Fazlović se zahvalio Ambasadi SAD u BiH za brigu koju pridaje procesima obrazovanja, a posebno za podršku u edukativnim programima ACCESS i TELTS, koji se već niz godina veoma uspješno realiziraju u Behram-begovoj medresi - saopćeno je iz Muftijstva tuzlanskog.

U saopćenju se navodi da je istaknuta važnost doprinosa vjerskih zajednica kvalitetnijoj izgradnji odnosa među ljudima, pri čemu rad Međureligijskog vijeća BiH, na svim nivoima u našoj zemlji, ima važnu ulogu.

Razgovarano je i o Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari, a muftija Fazlović posebno je istakao odnos Ambasade SAD u BiH i ambasadorice Kormak prema centru.

Muftija se zahvalio ambasadorici za njeno dugogodišnje učešće u maršu mira koji nosi internacionalnu poruku mira, a organizira se povodom obilježavanja godišnjice genocida nad Bošnjacima. 

Istaknuta je važnost nastavka saradnje u brojim programima koji su na dobrobit šire zajednice i koji promoviraju zajedničke i univerzalne vrijednosti među ljudima - saopćeno je iz Muftijstva tuzlanskog.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.